Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010

Οι χοντροί είναι οι ωραίοι...

Του Ιεροκλή Μιχαηλίδη

Όχι, το καλοκαίρι μ΄ αρέσει. Και η ζέστη. Και το ελαφρύ ένδυμα μ' αρέσει. Με την ελαφρά τροφή έχω πρόβλημα φαίνεται. Γι' αυτό δεν μου χωράνε τα περσινά καλοκαιρινά μου ρούχα. Όπως και στους μισούς Έλληνες φαντάζομαι. Και να 'ταν και κανένα μικρό νούμερο, ποιος το 'λεγε. Αυτός ο χειμώνας φταίει. Λίγο τα ριχτά λίγο τα παλτά ξεχνιέσαι.
Το καλοκαιράκι όμως; Ούτε από τον εαυτό σου μπορείς να κρυφτείς. Και γιατί να κρυφτείς άλλωστε; Αφού ο Ελληνικός λαός είναι ο πιο παχύσαρκος της Ευρώπης. Έτσι κι αλλιώς δεν ανήκεις στην μειοψηφία. Αν αδυνατίσεις απλώς θα ανήκεις στο άλλο 50%. Παρ' όλα αυτά, το άλλο 50% των χοντρών δηλ. προσπαθεί έστω και την τελευταία στιγμή, να διώξει από πάνω του μερικά κιλά. Γι' αυτό και έχει γεμίσει ο τόπος με χιλιάδες κέντρα που υπόσχονται το αδύνατο. Να σε κάνουνε δηλ. αδύνατο. Αλλά αυτό κατά πως φαίνεται, είναι αδύνατο. Διότι με τόσα ινστιτούτα στη χώρα τόσα χρόνια, οι μισοί πελάτες τους όπως διατείνονται αν αδυνάτιζαν σήμερα όλη η Ελλάδα θα ήταν πετσί και κόκαλο.
Και πώς να αδυνατίσουν άλλωστε; Είδατε πουθενά να σου λένε να κόψεις τα κοψίδια, τα μακροβούτια στο ζουμάκι και τις μπύρες καλοκαιριάτικα;
Ακούσατε στα εκατομμύρια διαφημίσεις που παίζονται να σας λένε ότι θα σας κόψουν το χέρι αν το απλώσετε σε τούρτα παγωτό; Για μηχανήματα μιλάμε. Για ηλεκτροσόκ. Για κλίβανους και φούρνους που μπαίνεις μέσα ξεροψήνεσαι σαν γουρουνόπουλο, γυρνάς σπίτι και ξεχνάς τον πόνο σου σε μια μπανιέρα μακαρόνια...Ποια μηχανήματα ρε παιδιά; Και διυλιστήριο να είσαι την καρμπονάρα μια μέρα θες για να την κάψεις. Το χειρότερο και άκρως παράνομο βέβαια ότι όλα αυτά σου ζητάνε να τα προπληρώσεις. Πακέτο το λένε αλλά το πακέτο το τρως εσύ που ούτως ή άλλως σου αρέσει να τρως και τελικώς το πακέτο το χοντρό πάει στο ταμείο προκαταβολικά.
Προχθές συνάντησα τον φίλο μου τον Δημήτρη. Γνωστό χοντρό που έχει επισκεφθεί ανάλογο ίδρυμα. Τι έγινε ρε Δημητράκη; Πως πήγε το πρόγραμμα; Έχασες τίποτα;
300.000 χιλιάδες, μου απάντησε και έφυγε σιγοτραγουδώντας το άσμα για σένα
θα φάω τα σάντουιτς όλου του κόσμου.
Φίλοι αναγνώστες εύσωμοι ευτραφείς παχουλοί υπέρβαροι δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις. Ας είμαστε απλώς χοντροί. Όχι αφελείς. Το πολύ που μας επιτρέπεται είναι διαιτολόγος σοβαρός κατά προτίμηση που δεν προπληρώνεται πάνω από ένα μήνα και δεν κοστίζει πάνω από 30 euro την επίσκεψη. Μη σας ζητάνε το χαμένο σας βάρος σε χρυσό... Καλύτερα να αλλάξουμε γκαρνταρόμπα. Να πάρουμε κάτι σε ράσο. Διότι 8 στους 10 ιεράρχες της Ιεράς Συνόδου είναι παχύσαρκοι. Αλλά με το ράσο ξεχνιούνται.
Και αδύνατοι φαίνονται και καλοί Χριστιανοί. Με τα χρήματα που ξοδεύει ο Δυτικός κόσμος για να αδυνατίσει -για να μην τρώει δηλ.- θα μπορούσαν να χορτάσουν όλα τα πεινασμένα παιδιά του τρίτου κόσμου.
Υπάρχει βέβαια και φθηνότερος τρόπος. Ο Κορυδαλλός. Δεν είναι άλλωστε τυχαία τα παραδείγματα του Κοσκωτά και του Χριστόδουλου Ξηρού. Αλλιώς αράξτε στα κιλά σας, περιμένετε να απομονώσουν αυτό το καταραμένο γονίδιο που μας ανοίγει την όρεξη. Ή συμφιλιωθείτε με τα μεσαιωνικά σας θέλγητρα και ανατρέξτε στον Μπαλζάκ που λέει ότι το διάβασμα και ο έρωτας, τον αδύνατο τον αδυνατίζει και τον χοντρό τον παχαίνει.
Καλοκαίρι έχουμε. Απολαύστε τον έρωτα και το διάβασμα και σιγοψιθυρίστε το γνωστό τραγουδάκι: η θεωρία καταρρέει, οι χοντροί είναι οι ωραίοι...
(από τα Λόγια στο Χαρτί του Ως3).

1 σχόλιο: